معرفی صوت
در این قسمت مطالبی آموزشی آورده ایم که مناسب افراد تازه کار است و مباحث پایه ای در مورد ساخت صوت را پوشش می دهد. این مطالب برای هر کسی که می خواهد بداند صوت چیست؟ ، حال آماتور باشد یا حرفه ای، مناسب است.
“صوت” چیست؟
صوت به معنای چیزی ” وابسته به صدا” یا “وابسته به نشر صدا” می باشد. بخصوص منظور از صوت، بازه فرکانسی است که توسط گوش های انسان قابل شنیدن می باشد و حدودا بین ۲۰Hz تا ۲۰kHz است. بهتر است که این اعداد را بخاطر داشته باشیم، ۲۰Hz پایین ترین صدای باسی است که قادریم آن را بشنویم و بالا ترین صدای ممکن ۲۰kHz است که گوش های ما می توانند بشنوند.
انجام کارهای صوتی شامل ساخت و تولید صدا، ضبط و نشر موج های صدا می باشد. برای آنکه مفهوم صوت را درک کنید، نیاز است تا با دو موضوع آشنا باشید:
موج های صدا: چه هستند؟ چگونه تولید می شوند؟ ما به چه صورت آنها را می شنویم؟

تجهیزات صدایی: اجزای مختلف کدام ها هستند؟ چه کاری انجم می دهند؟ چگونه وسیله مناسبی انتخاب و به درستی از آن استفاده کنیم؟
خوشبختانه پاسخ به این سوالات چندان سخت نیست. تئوری صدا از تئوری ویدیو و فیلم به مراتب ساده تر است و زمانی که شما مفاهیم پایه ای و اولیه در مورد منابع صدا، تجهیزات صوتی و عملکرد گوش انسان را متوجه شدید، تمام این مطالب کنار هم معنا پیدا می کنند.
نکته تکنیکی (فنی): در فیزیک، صدا نوعی از انرژی است که به عنوان انرژی آکوستیکی شناخته می شود.
صوت چیست؟

مبحث کار کردن با صوت:
این مبحث بسیار گسترده است و شاخه های فراوانی دارد. کسانی که از روی علاقه و سرگرمی سراغ این رشته می آیند کار های مختلفی می توانند انجام دهند. اما کسانی که بطور حرفه ای وارد این حرفه شده اند در بازه بسیار گسترده ای از فعالیت ها مشغول به کار می باشند. بعضی از شاخه هایی از این کار که معمولا فعالیت در آنها روال تر است، عبارتند از:
- متخصص (مهندس) صدا در استودیو
- متخصص (مهندس) صدا در برنامه های زنده
- موسیقی دان
- آهنگساز
- DJ
- تکنسین رادیو
- صدابردار فیلم / تلوزیون
- ادیتور صدا
- سازنده post-production
به علاوه، واجب است که افراد متخصص در رشته های دیگر در مورد این مباحث به حد کافی و حرفه ای اطلاعات داشته باشند. به عنوان مثال، کسی که فیلم برداری می کند باید در مورد کار با صدا نیز اطلاعات کافی داشته باشد تا در کنار تصویری که ثبت می کند، صدایی با کیفیتی خوب نیز ضبط کند.

حال که صحبت از ساخت ویدیو شد، لازم است تا به اهمیت بالای صدا در ویدیو یا فیلم نیز اشاره شود. اشتباه رایجی که میان افراد آماتور وجود دارد، این است که تنها تمرکز خود را روی ثبت تصاویر قرار می دهند و فکر می کنند مادامی که میکروفون کار می کند، وضعیت صدا هم خوب است. در هر حال، صدایی رضایت بخش، حاصل تلاش و مهارت در کنار یکدیگر است. صدا برداری کاری است که نیازمند احتیاط بالاست. در حقیقت، در بیشتر مواقع کیفیت بالای صدا، مهم تر از کیفیت بالای ویدیو و تصویر است.
بیشتر کارهایی که مربوط به حوزه آهنگسازی و صدا است نیازمند نیروهای ماهر در گزینه های متفاوت می باشد. قبل از اینکه خود را درگیر یادگیری مباحث مختلف و پیچیده کنید، وقت خود را صرف قواعد اولیه و پایه ای در مورد کار با صدا و درک ماهیت آن کنید. زمانی که این کار را به خوبی انجام دهید، آماده اید که در حوزه های تخصصی یادگیری را آغاز کنید.